Lloydstraat 174, Rotterdam

Lloydstraat 174, Rotterdam

Opdracht: A tot Z-traject CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE

Onze opdrachtgever van Lloydstraat 174 had in de zomer van 2011 interesse in de aankoop van onze loft nr. 140 (zie link). Echter bestond de behoefte aan meer m2 die ze vonden op nr. 174 maar dan wel met ‘ons’ interieur. Zodoende kregen we opdracht voor het ontwerp en de realisatie. Dit betekende een rigoureuze sloop en verbouw van deze loft.

Voor deze loft hebben we een andere vertaling gemaakt van het concept om de openheid van een loft zoveel mogelijk te behouden en de monumentale kwaliteit van gietijzeren kolommen en de houten balklaag (en moerbinten) te versterken door een contrast aan te brengen tussen monumentaal-industrieel en modern. De slaap en leefzone is visueel gescheiden door een strak wit volume dat dienst doet als kastenwand. Dit volume grijpt in een unit waarin de entreeruimte, een toilet, berging en een badkamer ‘en suite’ zich bevindt. Gescheiden door een in de wand schuivende glazen paneel, grenst de badkamer aan de slaapzone.  De slaapzone gaat over in de kantoorzone. De keuken- en woonkamerzone zijn gesitueerd aan de glazen atrium wand.

Oplevering: december 2011

Deze woning is één van de 109 loftappartementen in het Rijksmonument en voormalig pakhuis St. Jobsveem (L=130m x B=25m) die in 1913 is gebouwd naar het ontwerp van de architect J.J. Kanters. Nadat het in onbruik was geraakt is in 1999 besloten om het te transformeren tot een woonbestemming. Het unieke karakter is bewaard gebleven, door drie glazen atria is in daglicht en ook uitzicht voor de woningen die hieraan grenzen voorzien. In de atria bevinden zich de hoofdtrappenhuizen, liften en entrees. Op de verdiepingen zijn de woningen gevestigd met in het midden een gemeenschappelijke corridor.

Meer weten over het St. Jobsveem? Klik op deze link voor het boek ‘LOFT INTERIEURS St. JOB ROTTERDAM’, van Peter Kooijman fotografie. Ons project nr. 140 is opgenomen in deze publicatie, nr. 174 is van na deze publicatie.

Hosted by Websteks