Tuinlaan 8, Schiedam

Tuinlaan 8, Schiedam

Zelfbouw: CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE

In het nieuwe ontwerp voor de voormalige mouterij (L=33 x B=9m = ±300m2 per vloer) zijn vijf loftappartementen ontworpen (±125m2 per app.). Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich op iedere bouwlaag 2 appartementen. Op de 1e verdieping bevindt zich 1 appartement en de hoofdentree. In het midden van het gebouw bevindt zich het trappenhuis met lift die de appartementen ontsluiten. Op de begane grond is een bedrijfsruimte/werkplaats.

Om zoveel mogelijk licht in de woningen te krijgen zijn alle voorzieningen in het ontwerp in een rechthoekige unit aan de blinde gevel geplaatst. De rest van de ruimte is vrij in te delen voor de keuken-, woon- en slaapfunctie in de appartementen. Op de foto’s en tekeningen is te zien dat alle ramen en deuren en het dak op de 3e verdieping omhoog zijn gehaald, om zo een bewoonbare situatie te creëren op de 2e en 3e verdieping. In 2007 is de bouw- en monumentenvergunning afgegeven.

In 1773 is de Mouterij genaamd ‘De Eendracht’ gebouwd aan de Tuinlaan in Schiedam. Op de begane grond bevond zich de mouterij met daarboven een tweetal eestvloeren (waar het ontkiemde gerst werd gedroogd voor de moutwijn).

 

Hosted by Websteks