Lloydstraat 140, Rotterdam

Lloydstraat 140, Rotterdam

Zelfbouw: CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE

In juli 2007 werd ons casco loftappartement (L=11 x B=9,6m = 105m2 H = 3,25m) Lloydstraat 140 opgeleverd. Het uitgangspunt voor het ontwerp van de indeling van de loft is het zoveel mogelijk behouden van de open structuur met gietijzeren kolommen en de monumentale houten balklaag (en moerbinten). De slaap en leefzone is visueel gescheiden door een diffuus glazen schijf waarvan één paneel de slaapzone visueel kan afsluiten. In de woning is een unit ontworpen waarin een de entreeruimt, een toilet, berging en een badkamer ‘en suite’ zich bevindt. De badkamer grenst aan de slaapzone en de slaapzone grenst aan de verhoogde kantoorzone. Zowel het bad als het bed zijn ‘verzonken’ in de kastenwand die loopt tot aan de kantoorzone. De keuken- en woonkamerzone zijn gesitueerd aan de glazen atrium wand (L=10m x H=3,25m).  Januari 2008 was de verbouwing gereed.

Deze woning is één van de 109 loftappartementen in het Rijksmonument en voormalig pakhuis St. Jobsveem (L=130m x B=25m) die in 1913 is gebouwd naar het ontwerp van de architect J.J. Kanters. Nadat het in onbruik was geraakt is in 1999 besloten om het te transformeren tot een woonbestemming. Het unieke karakter is bewaard gebleven, door drie glazen atria is in daglicht en ook uitzicht voor de woningen die hieraan grenzen voorzien. In de atria bevinden zich de hoofdtrappenhuizen, liften en entrees. Op de verdiepingen zijn de woningen gevestigd met in het midden een gemeenschappelijke corridor.

Meer weten over dit byzondere project? Klik op deze link voor het boek ‘LOFT INTERIEURS St. JOB ROTTERDAM’, van Peter Kooijman fotografie.

Hosted by Websteks