Jacob Catslaan 12, Schiedam (HSB/houtbouw)

Jacob Catslaan 12, Schiedam (HSB/houtbouw)

Opdracht: A tot Z-traject, CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE

De opdracht voor deze jaren ’30 woning behelsde de uitbouw en renovatie, alsmede het interieur: een nieuwe keuken, toilet BG, woonkamer, twee nieuwe badkamers, 5 slaapkamers en het trappenhuis.

De uitbouw is een modern en minimalistisch gedetailleerd ontwerp met als uitgangspunt: een ruime, lichte keukenruimte met een kookeiland waar het hele gezin prettig kan vertoeven. Vaak is de keuken immers de plek waar het gezin het meest bij elkaar zit. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door de grote jaren ’30 overstekken en hoge smalle verticale ramen in het trappenhuis. Een moderne vertaling van deze elementen zijn meegenomen in het ontwerp van de nieuwe uitbouw. De kozijnloze glazen strook onder het dakvlak zorgt samen met de glazen puien aan de tuinzijde voor veel daglicht in de keuken.

De oorspronkelijke details van het bestaande deel zijn zoveel mogelijk gehandhaafd, zoals de glas in lood ramen, de granieten vloer en de karakteristieke tegels in de gang. In de lijn met deze traditionele stijl is in de woonkamer een nieuwe eiken visgraat vloer geplaatst die ter plaatse van de nieuwe uitbouw (keuken) over gaat in minimalistische (beton)grijze tegels. De wanden, inclusief openhaard op de begane grond zijn voorzien van wit strak stucwerk en incidenteel voorzien van subtiele nisjes. Op de verdiepingen zijn moderne badkamers gerealiseerd. In de slaapkamers op de verdieping zijn strakke witte hoogglanskasten in de wanden geïntegreerd, aangelicht met spots in het plafond.

Oplevering: november 2013

Hosted by Websteks