Kavel 52, Oranjeburgh Schiedam

Kavel 52, Oranjeburgh Schiedam

Opdracht: A tot Z-traject CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE (directievoering & esthetische begeleiding)

Onze klant voor dit project heeft een duidelijke voorkeur voor moderne architectuur, echter hadden we te maken met een traditioneel kavel waar in het kavelpaspoort o.a. een oranje dakpan werd voorgeschreven.

Om een moderne woning met jaren ’30 kenmerken te realiseren kwamen we op het idee om gebruik te maken van de regeling dat voor 8% van het plangebied Oranjeburgh een kap met riet of zink mocht worden toegepast. De keuze voor een antraciet zinken kap in combinatie met grote overstekken en een gemêleerd  donkerrode baksteen, stootvloegloos gemetseld met doorgestreken voeg, heeft geleid tot onderscheidend moderne architectuur met oog voor traditie.

De aandacht voor de moderne uitstraling van het exterieur is ook in het interieur maximaal doorgevoerd. Tegelijkertijd ontstaat door toepassing van zachte materialen zoals oud-eiken, een warm en rustig interieur.

Daarnaast is ook deze woning (net als kavel 1) voorzien van een bodem-gekoppelde warmtepomp die voor de verwarming en warm tapwater zorgt. Er is dus geen gasaansluiting aanwezig. Deze laag-energiewoning wordt voorzien van lage temperatuurverwarming d.m.v. vloerverwarming in de betonnen BG- en 1e verdiepingsvloer en hoogwaardige isolatie van de HSB buitenwanden.

Ten slotte is in de tuin een Mancave aanwezig met eenzelfde zinken kap, en vormt zo een mooie eenheid met de woning.

Oplevering: januari 2018

 

Hosted by Websteks