Kavel 11D Waterwijk Nesselande (HSB/houtbouw)

Kavel 11D Waterwijk Nesselande (HSB/houtbouw)

Opdracht: A tot Z-traject CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE

Moderne villa Waterwijk Nesselande Rotterdam.

Deze villa staat op een prachtige kavel aan het water in directe verbinding met de Zevenhuizerplas. Het betreft een minimalistische architectuur met strak wit stucwerk, een zinken uitbouw en tegelijkertijd een warme uitstraling door de houten gevelvlakken.

Het basisconcept bestaat uit een tweelaags rechthoekig volume waar een verdiepingshoge insnede is gemaakt die op het begane grondniveau start in de noordgevel, via de westgevel naar de zuidgevel en uiteindelijk op de verdieping eindigt ter plaatse van de vide. Deze insnede is ingevuld met  afwisselend glas en horizontale Red Cedar delen.

De zinken uitbouw, waarin de keuken is gepositioneerd,  is een verbijzondering en heeft aan de kopse kanten glaspartijen waardoor een optimaal uitzicht ontstaat richting inrit en terras aan het water. Op de BG is het leefgebied gesitueerd die bestaat uit een open keuken, het eetgedeelte en de woonkamer. Verder is een werkkamer bereikbaar vanuit de leefruimte door een verdiepingshoge taatsdeur. Verder vormt een verdiepingshoge stalen pui met glas, de scheiding tussen hal en leefruimte. In de hal zijn kasten geintegreerd en minimalistische ‘invisible doors’ toegepast. Verder is een berging met technische ruimte op de BG te vinden. Op de verdieping zijn drie kamers, een badkamer, de master bedroom met badkamer en-suite  en een werkplek op de overloop gesitueerd.

Oplevering april 2017

Hosted by Websteks