Clubhuis HCS (Hockey Combinatie Schiedam)

Clubhuis HCS (Hockey Combinatie Schiedam)

Opdracht: A tot Z-traject CONCEPT – ONTWERP – REALISATIE

Clubhuis HCS (Hockey Combinatie Schiedam).

Dit clubhuis is het nieuwe onderkomen van HC Schiedam, een fusie van de twee Schiedamse hockeyclubs Spirit en Asvion. In het kader van de fusiegedachte is ook het ontwerp tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsverband Thijssen Verheijden Architecture & Management (Spirit) + Architéma Architectuurstudio (Asvion). Anders genoemd: T+A samenwerkende architectenbureaus.

Het clubhuis bestaat uit twee lagen met een byzonder vormgegeven dak die aan de terraszijde de vorm heeft van een traditioneel zadeldak en daardoor intimiteit en gezelligheid uitstraalt. Deze dakvorm gaat over in een V-vorm aan de entreezijde en tribunezijde, en heeft daardoor aan die zijde een moderne uitstraling. Het gebouw is ingebed in een flauw oplopend talud waardoor de niveauverschillen op een hele natuurlijke wijze worden overbrugd. In de inrichting van het terrein is geprobeerd zoveel mogelijk bestaande volwassen bomen te handhaven, zodat het clubhuis goed tot zijn recht komt in een groene setting.

Het programma behelst 1130m2 clubgebouw met tribune. Het terrein heeft 3 watervelden, 3 zandvelden en een miniveld.

Ontwerp: 2015-2016

Realisatie: 2016-2017

Programma: 1130 m2 clubgebouw met tribune, terras met onderliggende bergruimte, 4 watervelden en 2 zandingestrooide velden.

Opdrachtgever: Gemeente Schiedam

Eindgebruiker: HCS (Hockey Combinatie Schiedam)

 

 

Hosted by Websteks