March 2016

Na de eerste paal op 10 februari ’16 vordert de ruwbouw van de moderne villa in Oud-Beijerland gestaag!

DSCF6437

 

REALISATIEFASE

Entreepartij HCS geaccentueerd door een schuin volume met metselwerkrelief en het schuine dak. (Foto: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE impressie entreepartij

Terraszijde met overstek van het (zadel)dak waardoor intiemere buitenruimte ontstaat. (Foto: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie terraszijde

Het 2-laagse gebouw oogt als een 1-laags paviljoen met tribune, ingebed in het groen.
(Fotografie: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie tribunezijde

Tribunezijde clubhuis met spectaculair overstek van het dak en biedt publiek voldoende beschutting. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie overstek dak.

Voorgevel clubhuis met zichtbaar hoe verschillende niveaus in elkaar overlopen.
(Fotografie: Ossip van Duivenbode)

De ledverlichting in het dak accentueert de vorm van het dak en de relatie binnen-buiten. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Het clubhuis bij schemerlicht geeft van binnen een warme uitstraling. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

De hoger gelegen clubruimte is zeer toegankelijk door de flauwe hellingshoek van het talud.
(Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Het terras is een intieme plek die centraal is gelegen met uitzicht op alle velden van het complex. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Het pad naar het terras vormt tevens een ‘informele’ tribune naar veld 2. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie inbedding clubhuis in talud.

ONTWERPFASE Impressie mogelijke invulling talud.

ONTWERPFASE Impressie totaaloverzicht complex.

ONTWERPFASE Impressie totaaloverzicht complex met 4 watervelden, 2 zandingestrooide velden en een miniveld.

Ontmoetingsruimte die t.p.v. stalen ligger is op de delen in twee aparte ruimtes. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Interieur met goudkleurige bar als één van de clubkleuren. (Fotografie Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie barontwerp met gouden bar, aangelicht door ledlijn.

ONTWERPFASE Impressie bar en kast achterwand.

De vorm van het dak is een fusie van twee vormen. (Conceptschets: Ralph van den Donk)

Na een intensieve periode van voorbereiding is op 3 maart 2016 het ontwerp van het nieuwe clubhuis van HCS (Hockey Combinatie Schiedam) gepresenteerd aan de leden. HCS is een fusie van de twee Schiedamse hockeyclubs Spirit en Asvion. In het kader van de fusiegedachte is ook het ontwerp tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsverband Thijssen Verheijden Architecture & Management (Spirit) + Architéma Architectuurstudio (Asvion). Anders genoemd: T+A samenwerkende architectenbureaus.

Hosted by Websteks