Author: tvwebsteks-nl

Vorige week dinsdag 13 december is de eerste paal geslagen van de door ons ontworpen vrijstaande woning op kavel 1 van Oranjeburgh te Schiedam. Voor deze kavel, gesitueerd op de hoek van de Anna van Saksenstraat, is een traditionele  bouwstijl voorgeschreven. Het betreft een eigentijdse seniorenwoning met een 55 graden kap. Verwezen wordt naar de stijl van de Schiedamse architect Piet Sanders, overeenkomstig met het beeldkwaliteitkader van plangebied Oranjeburgh. In het ontwerp worden klassieke elementen uit de stijl van Piet Sanders geabstraheerd tot een eigentijdse woning met moderne detaillering.

048 Oranjeburgh kavel 1 TO 27-04-2016 Bravo Autrique

DSCF8515

 

Na de eerste paal op 10 februari ’16 vordert de ruwbouw van de moderne villa in Oud-Beijerland gestaag!

DSCF6437

 

REALISATIEFASE

Entreepartij HCS geaccentueerd door een schuin volume met metselwerkrelief en het schuine dak. (Foto: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE impressie entreepartij

Terraszijde met overstek van het (zadel)dak waardoor intiemere buitenruimte ontstaat. (Foto: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie terraszijde

Het 2-laagse gebouw oogt als een 1-laags paviljoen met tribune, ingebed in het groen.
(Fotografie: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie tribunezijde

Tribunezijde clubhuis met spectaculair overstek van het dak en biedt publiek voldoende beschutting. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie overstek dak.

Voorgevel clubhuis met zichtbaar hoe verschillende niveaus in elkaar overlopen.
(Fotografie: Ossip van Duivenbode)

De ledverlichting in het dak accentueert de vorm van het dak en de relatie binnen-buiten. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Het clubhuis bij schemerlicht geeft van binnen een warme uitstraling. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

De hoger gelegen clubruimte is zeer toegankelijk door de flauwe hellingshoek van het talud.
(Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Het terras is een intieme plek die centraal is gelegen met uitzicht op alle velden van het complex. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Het pad naar het terras vormt tevens een ‘informele’ tribune naar veld 2. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie inbedding clubhuis in talud.

ONTWERPFASE Impressie mogelijke invulling talud.

ONTWERPFASE Impressie totaaloverzicht complex.

ONTWERPFASE Impressie totaaloverzicht complex met 4 watervelden, 2 zandingestrooide velden en een miniveld.

Ontmoetingsruimte die t.p.v. stalen ligger is op de delen in twee aparte ruimtes. (Fotografie: Ossip van Duivenbode)

Interieur met goudkleurige bar als één van de clubkleuren. (Fotografie Ossip van Duivenbode)

ONTWERPFASE Impressie barontwerp met gouden bar, aangelicht door ledlijn.

ONTWERPFASE Impressie bar en kast achterwand.

De vorm van het dak is een fusie van twee vormen. (Conceptschets: Ralph van den Donk)

Na een intensieve periode van voorbereiding is op 3 maart 2016 het ontwerp van het nieuwe clubhuis van HCS (Hockey Combinatie Schiedam) gepresenteerd aan de leden. HCS is een fusie van de twee Schiedamse hockeyclubs Spirit en Asvion. In het kader van de fusiegedachte is ook het ontwerp tot stand gekomen vanuit een samenwerkingsverband Thijssen Verheijden Architecture & Management (Spirit) + Architéma Architectuurstudio (Asvion). Anders genoemd: T+A samenwerkende architectenbureaus.

Op 28 augustus heeft Homify een artikel geplaatst van ons project Torenlaan 10 in Doorn. Check deze link:

Landhuis de Linde in Doorn

Achtergevel

ONTWERPFASE

Voorgevel

ONTWERPFASE

Doorsnede

ONTWERPFASE

Interieur BG

ONTWERPFASE

Begane Grond

ONTWERPFASE

1e verdieping

ONTWERPFASE

Voor het Leonidasterrein in Rotterdam heeft ‘Thijssen Verheijden Architecture & Management’ een woning ontwikkeld in opdracht van een optant voor kavel 18 waarbij het terrein van het kavel is meegenomen in het totaalconcept. Het bouwbudget was €185.000,- en is ontwikkeld volgens het ruwbouw=afbouw concept, met de gedachte dat de investering bij latere eventuele verkoop ruim terugverdiend moet kunnen worden.

Vanwege omstandigheden is de koop van het kavel niet doorgegaan. De intentie is om het ontwerp door te ontwikkelen tot een breder toepasbaar concept waarbij hoge duurzaamheidseisen worden gehaald, binnen een toegankelijk budget.

In samenwerking  met Maartje van Meer van ‘MvM Architect’ is onder de gezamenlijke naam ‘M+M Design’ (Maaike + Maartje) gewerkt aan diverse appartementen en bedrijfsunits voor het grootste klushuizenproject van Nederland ‘De Flat’ (één van de laatste Bijlmerflats in Amsterdam Zuid-Oost). Eén van onze opdrachtgevers, Paul van den Berg, heeft een Blog bijgehouden over het traject van koopcontract tekenen tot oplevering. Benieuwd naar zijn ervaring? Check zijn blog via deze link.

Thijssen Verheijden Architecture & Management realiseert een A-Z traject (concept, ontwerp en bouwbegeleiding) voor de herinrichting van Valeriusstraat 5 in Schiedam.

Dit pand van ca. 800m2 BVO wordt binnenkort in gebruik genomen door onze opdrachtgever Tornier. Hier alvast een indruk van de entreehal.

 

 

Het is zover. Na diverse interne sessies met Elselien Epema en technische begeleiding van Websteks met het bouwen van deze site is deze site per september 2014 online!
En dit is ons nieuwe logo!
TV logogroot

Gevelaanzicht entreezijde

REALISATIEFASE

Achtergevel

REALISATIEFASE

Streetview

REALISATIEFASE

Fragment metselwerkverbanden

REALISATIEFASE

Streetview

ONTWERPFASE

Impressie oprit

ONTWERPFASE

Entreezijde met uitbouw

ONTWERPFASE

Interieurimpressie keuken en eetgedeelte

ONTWERPFASE

3d-dwarsdoorsnede

ONTWERPFASE

Fragment entreezijde

ONTWERPFASE

Fragment veranda

ONTWERPFASE

Voorgevelaanzicht

ONTWERPFASE

Vogelvlucht impressie

ONTWERPFASE

Voor familie Kreber hebben we het ontwerp en de directievoering gedaan van deze vrijstaande woning. In het ontwerp zijn elementen van de Schiedamse architect Piet Sanders met moderne detaillering vertaald naar een eigentijds ontwerp. Kenmerkend zijn de metselwerkverbanden en de natuursteen accenten. Een balangrijk detail is de verticale strook mestelwerk die rondom het hele pand loopt en overgaat in de glazen lichtstrook van de uitbouw. Deze geeft niet alleen daglicht in de met Red Cedar beklede uitbouw, maar ook in de keuken.
We wensen de familie Kreber veel woonplezier!

Voor het vakantiehuisje van fam. Verheijden uit de jaren ’70 hebben we een ontwerp gemaakt voor de uitbouw en het interieur.
Het huisje uit 1977 was toe aan een groot onderhoud en er leefde wat wensen m.b.t. de functionaliteit van de huidige plattegrond.
Wetende dat in rond Burgh-Haamstede de nodige nieuwe vakantiehuisjes verrijzen en dit huisje behoorlijk gedateerd dreigde te worden, was het een wens om er weer een eigentijds huisje van te maken. Dit om het huisje niet alleen voor eigen geruik, maar ook voor de verhuur aantrekkelijk te houden.
Gekozen is om het bestaande jaren ’70 deel zoveel mogelijk in originele staat te herstellen en het nieuwe deel modern vorm te geven door vorm-elementen uit het oorspronkelijke ontwerp te her-introduceren (zie raampje op de 1e verdieping met uitzicht op de duinen).

Hosted by Websteks